503 Service Unavailable hatası, bir web sunucusu geçici olarak yanıt veremediğinde meydana gelir. Çoğunlukla hata web sitesinden kaynaklanmaktadır.
503 Service Unavailable Hatası Nedir?
503 Service Unavailable hatası, web sunucusunun geçici olarak bir isteği gerçekleştiremediğini gösterir. Bu, doğrudan erişmeye çalıştığınız web sunucusu veya web sunucusunun erişmeye çalıştığı başka bir sunucu olabilir. Buna 503 hatası denir çünkü bu, web sunucusunun bu tür bir hatayı tanımlamak için kullandığı HTTP durum kodudur. Hata birkaç nedenden ötürü ortaya çıkabilir, ancak en yaygın iki neden, sunucunun isteklerle boğulması ya da üzerinde bakım yapılmasıdır.
503 hatası, 5500 Internal Server Error’dan farklıdır.
Web sitesi tasarımcıları bu gibi hataların görünümü değiştirebilir. Yani, farklı web sitelerinde farklı görünümlü 503 hatası görebilirsiniz. Web siteleri, bu hata için biraz farklı adlar da kullanabilir. Örneğin aşağıda ki farklı adları görebilirsiniz;
- Http/1.1 Service Unavailable
- 503 Error
- 503 Service Temporarily Available
- 503 Service Unavailable
- Service Unavailable – DNS Failure
- HTTP Error 503
- HTTP 503
- Error 503 Service Unavailable
Hatırlanması gereken önemli nokta, 503 hatasının sunucu taraflı hata olmasıdır. Bu, bilgisayarınıza erişmeye çalıştığınız web sitesiyle ilgili sorun olduğu anlamına gelir. Bu hem iyi hem de kötü haberdir. İyi haber bilgisayarınızla ilgili bir sorun yok ve kötü haber sorunu çözmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
Yine de, deneyebileceğiniz birkaç şey olabilir.
Sayfayı Yenileyin
Bahsettiğimiz gibi, 503 hatası geçici bir sorunu işaret ediyor olabilir. Örneğin bir site trafiği çok yoğun olabilir. Yani sayfayı yenilemek her zaman ilk yapmanız gereken olmalı. Çoğu tarayıcı, yenilemek için F5 tuşunu kullanır ve aynı zamanda adres çubuğunda bir Yenile düğmesi barındırır.
Uyarı: Ödeme yaparken hata oluşursa dikkat edin. Sayfayı yenilemek iki kez ücretlendirilebilir, bu yüzden dikkatli olun.